Toertocht Promotie

Ontvang het nieuws per mail


www.ZondagOchtendATB.nl

Uitdagende mountainbiketocht: De Wilgenweard Wintermarathon Zondag 27 februari 2011 organiseert Wielerclub Cycling Lemelerveld voor de zesde keer de Wilgenweard Wintermarathon. Deze 2-sterren mountainbiketocht wordt georganiseerd onder de vlag van de NTFU. De Wilgenweard Wintermarathon is een sportief, uitdagend mountainbike evenement dat u voert door het schitterende Sallandse rivieren- en heuvellandschap van Regge en Vecht, Lemelerberg en Sallandse Heuvelrug. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: 55, 75 en 100+ kilometer. De routes gaan voor 95% over onverharde paden die ruimschoots aanwezig zijn in de groene omgeving van de gemeentes Ommen, Hellendoorn en Nijverdal. Sportieve uitdaging Iedereen, of je nu recreant of wedstrijdrijder bent, jong of oud, man of vrouw, kan deelnemen aan deze unieke mountainbiketocht. En voor ieder type renner is er een passende afstand. Natuurlijk kun je ook samen met je collega’s deelnemen aan deze sportieve uitdaging. Ook dit jaar zal er gestart en gefinisht worden bij het sportpark Heidepark aan de Verbindingsweg in Lemelerveld. Er kan gestart worden tussen 8.30 en 10.30 uur. Tijdens de rit bestaat de mogelijkheid om de inwendige mens wat te laten bekomen bij één van de vier verzorgingsposten. Bij alle posten wordt er gratis een drankje of kleine versnapering verstrekt. Ook zijn bij alle verzorgingsposten mecaniciens aanwezig voor kleine noodreparaties. Na de tocht bestaat er de mogelijkheid om te douchen en de fiets te reinigen op een speciaal ingerichte fietsen afspuitplaats. Meer informatie over deze tocht is te vinden op: www.wintermarathon.nl

John Knoops Winterveldtoertocht

Op zondag 30 januari 2011 organiseert Tourclub Mierlo (www.tcmierlo.nl) haar jaarlijkse winterveldtoertocht voor mountainbikers en veldrijders. De tocht is inmiddels een vast gegeven op de kalender. Ieder jaar bezoeken honderden enthousiaste fietsers dit evenement dat gekenmerkt wordt door de mooie routes en de goede sfeer. De routes voeren door de bossen van Geldrop-Mierlo en de Strabrechtse Heide.
De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 en 55 kilometer. De vertrekplaats is  cafe ’t Tapperijke, Marktstraat 79 te Mierlo. Starten kan van 9:00 tot 10:00 uur.
De verzorging van de tocht is zoals gewoonlijk uitstekend. De organisatie zorgt voor voldoende parkeergelegenheid, een bewaakte fietsenstalling, royale bevoorrading onderweg, mogelijkheid tot afspuiten van de fiets en douche/omkleed gelegenheid. Na afloop van de tocht is er gelegenheid om in ’t Tapperijke na te genieten onder het genot van een drankje.
Inschrijfgeld bedraagt 4 euro, NTFU/KNWU licentiehouders betalen 1 euro minder op vertoon van hun licentie en jeugdige deelnemers tot 16 jaar mogen gratis deelnemen.
Tourclub Mierlo hoopt op 30 januari weer vele fietsers te mogen verwelkomen!

Kerst ATB toertocht 2010 Brandweer Veendam./Borgerswold Bikers

Brandweer Veendam organiseert derde kerst ATB toertocht.
Op zondag 19 december 2010 wordt de derde kerst ATB toertocht gereden.
Deze ATB tocht die vier jaar geleden in 2007 als promo toertocht werd gereden als voorbereiding voor 2008 waarin de brandweer Veendam 200 jaar bestond en er voor het hele jaar enkele activiteiten kalender was uitgezet met o.a. atletiek, het Nederlands kampioenschap 10 KM veldloop,Nederlands kampioenschap ATB, dit onder auspiciën van de Nederlandse Brandweersport Bond en de ATB kersttoertocht.
In 2007 met 150 deelnemers en in 2008 met 260 deelnemers en de vele reacties van de deelnemers is de reden dat in 2009 deze tocht ook gereden zou worden.
Helaars kon deze tocht in 2009 niet doorgaan i.v.m. de strenge winter en de hoeveelheid sneeuw, gezien de vele voorinschrijvingen en de reacties gaan we er in 2010 mee door.
Deze kerst ATB toertocht is een recreatieve tocht waar ieder die een mountenbike en een helm heeft aan mee kan doen en kan er gekozen worden uit drie afstanden 22 KM,40 KM en 50 KM, de 22 km is een technisch parcours en voert door het recreatie gebied het Borgers Wold, route 40 en 50Km gaan richting Menterwolde en voert o.a. door de heemtuin in Muntendam en het nieuwe natuurgebied terug door het Bennie de Lange bos en over de golfbaan weer naar Veendam en de route van 50 KM maakt noch een lus door het Trips bos aan de onderkant van Sappemeer en sluit weer aan op de route van de 40 KM.
Op de route zijn drie verzorgingsposten en bij terugkomst een uitgebreide verzorging zowel voor de mens maar is er ook een fiets afspoelplaats en is er sportmassage.
Op het parkoers zijn er voldoende EHBO posten en is er een mobiele fietsenmaker.
De start en finish zijn bij de brandweerkazerne aan de Langeleegte in Veendam en meer informatie is te volgen op onze site www.brandweerveendam.nl (na 1 oktober en dat geld ook voor de inschrijving)
Ook zijn er herinneringen voor groepen renners die bij de voorinschrijving uit de meeste deelnemers bestaan, ook krijgen deze deelnemers een persoonlijke herinnering, de categorieën zijn wielerverrenigingen, fietsclubs, vriendenclubs en bedrijven.
Wie niet in het bezit is van een mouten bike kan dan altijd noch mee doen met de spinning marathon op de kazerne waar we 100 spinning fietsen hebben staan en deze marathon wordt geleid door bekende spinning instructeurs en de totale opbrengst hiervan gaat naar een goed doel die bij de voorinschrijving door de deelnemers wordt bepaald door de keuze te maken uit 3 instanties, ook na 1 oktober is er op de site meer informatie hierover te lezen.

 

Met vriendelijke groet,
Klaas Mulder
Brandweer Veendam

De opbrengst van deze tocht komt 100% ten goede van de stichting Kanjers voor Kanjers (www.skvk.nl) Ook wordt er die dag een jeugdclinic georganiseerd door o.a. Robert Gesink. Prominenten die dag oa. Karten Kroon, Koos Moerenhout, Lars Boom, Rick Flens, Max van Heeswijk, Servais Knaven, Steven de Jongh, Rick Flens, Loes Gunnewiek, Grischa Niermann en vele anderen.

 

Deze tocht is uitgezet in zuid-west Drenthe, in de omgeving van Ruinen, Dwingeloo, Uffelte en Havelte en voert over terreinen van o.a. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en particuliere boseigenaren. Je fietst dan door uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en weidegebieden. Bij Havelterberg is het echt genieten van het glooiende landschap met korte, maar pittige beklimmingen. Je komt zelfs langs monumentale gebouwen, gerestaureerde Saksische boederijen, hunebedden en een schaapskooi met kudde. In het begin van de route is nu de “Bruinenberg” opgenomen, het is de enige berg die Ruinen rijk is, die twee keer beklommen zal moeten worden. Het is zeker de moeite waard om de 1e zondag van maart te starten in Ruinen!

 
 
 
 
Vanaf sporthal "De Marse " aan de Mr. Harm Smeengestraat te Ruinen wordt op zondag 1 maart 2009 een MTB Marathon georganiseerd door de Wieler Toer Club Ruinen. Start: tussen 9.00 en 10.00 uur. Afstanden: 50, 70 en 100 kilometer. De routes zijn uitgezet in samenwerking met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten en gaan door de prachtige natuurgebieden van de Echtense bossen, het Dwingelderveld, het Holtingerzand bij Uffelte en het schitterende glooiende landschap rond de Havelterberg. Het parcours is dusdanig gekozen dat dit een tocht is die als overgang beschouwd kan worden van het veld- naar het wegseizoen en is niet geschikt voor de racefiets. Voor de gemiddelde fietser is de tocht niet te zwaar. Onderweg komen de deelnemers langs een aantal verzorgingsposten waar gratis eten en drinken wordt aangeboden. Na afloop is er gelegenheid tot douchen en het afspuiten van de fiets. Ook is het dan goed vertoeven in de kantine van de sporthal waar de mogelijkheid bestaat voor het nuttigen van een heerlijk bord pasta en/of snert om de innerlijke mens weer op peil te brengen. De route naar de startplek is vanaf de invalswegen naar Ruinen aangegeven met pijlen. Deze tocht is zeker de moeite waard om op zondag 1 maart a.s. tussen 9.00 en 10.00 uur te starten vanuit Ruinen om op de ATB te genieten van de prachtige omgeving van ZuidWest-Drenthe!

ATB Ronde van Hellevoetsluis  4e editie

Sinds 2006 organiseert WTAC Waterstad het ATB kampioenschap van Hellevoetsluis.

Na een aarzelend begin is dit evenement inmiddels
een begrip in de regio en ver daarbuiten.
Deelnemers uit de regio Rijnmond, Den Haag en Zeeland bevestigen dat er ook in Zuid Holland een groeiende animo is voor het veldrijden.
Het parkoers gaat over veelal onverhard terrein (gras,steen en kleigrond)en een stukje duinen waarbij de wind een geduchte tegenstander kan zijn.
Deze ronde wordt in zowel WEDSTRIJD als in TOERVERSIE verreden (Dames en Heren klassement)

Datum: zaterdag 7 Februari 2009
Locatie: Haringvlietdam Hellevoetsluis (ZH)
Aanvang:13.30h
Organisatie: WTAC Waterstad
Info: www.wtac-waterstad.nl

John Knoops Winterveldtoertocht op 1 februari 2009

Tourclub Mierlo (www.tcmierlo.nl) organiseert 1 februari 2009 weer de jaarlijkse “John Knoops Winterveldtoertocht”. Veel mountainbikers bezoeken dit evenement ieder jaar vanwege de goede sfeer en de mooie route. Ook dit jaar worden de deelnemers niet teleurgesteld: er is weer een fraai parcours uitgezet in het fraaie bosrijke gebied rond Geldrop Mierlo, Someren en Heeze Leende. De afstanden waarop ingeschreven kan worden zijn 30, 45 en 55 kilometer. De verzorging van de tocht is zoals altijd bij Tourclub Mierlo uitstekend geregeld. De organisatie zorgt voor voldoende parkeergelegenheid, bewaakte fietsenstalling, royale bevoorrading onderweg, een EHBO post, warme douches na afloop voor de deelnemers en de mogelijkheid tot afspuiten van de fiets. De start is vanaf ’t Tapperijke aan de Marktstraat 79 in Mierlo. Er kan worden gestart van 9.00 tot 10.30 uur. Het inschrijfgeld is 4 euro, NTFU/KNWU licentiehouders krijgen 1 euro korting op vertoon van hun licentie en jeugdige deelnemers tot 16 jaar mogen gratis deelnemen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.tcmierlo.nl of bellen: 06-57346694 Tourclub Mierlo hoopt op 1 februari weer veel enthousiaste fietsers te mogen verwelkomen!

2e veldtoertocht Toerclub Zelhem op 18 januari

Op zondag 18 januari 2009 organiseert Toerclub Zelhem weer haar tweede veldtoertocht van dit winterseizoen voor MTB-ers en veldrijders. Deze tweede tocht is wederom een ideale gelegenheid om te genieten van de fraaie routes die jaarlijks door de leden van Toerclub Zelhem worden uitgezet. Ook voor diegenen die willen werken aan het wegwerken van de overtollige kilo’s na de feestdagen is het rijden van een veldtoertocht een ideale optie.

Tijdens de veldtoertocht kan er gekozen worden voor een routes met een lengtes van 20, 30 of 50 kilometer. De korte routes zijn met name geschikt voor de iets minder getrainde fietsers of voor mensen die eens kennis willen maken met het veldrijden in het algemeen. Het zwaar(s)tepunt van de route ligt in de 50 km-lus en is derhalve een uitdaging voor de geroutineerde veldfietsers. De route voert ook nu weer door de bossen, langs velden en waterpartijen gelegen in het bosrijke gebied in de globale driehoek tussen Zelhem, Hengelo en Ruurlo. Aangezien de organisatie geen schade aan de bossen etc. wil toebrengen voert de route vanzelfsprekend over bestaande paden en wegen, en met toestemming van de betrokken landeigenaren of  beheerders.
 
Degenen die in december hebben deelgenomen aan de veldtoertocht zullen bemerken dat de op 18 januari te verrijden tocht voor ruim 85 % afwijkt van de toen uitgezette route. Wel zullen enkele van de attraktiefste en spectaculairste stukken uit deze decembertocht weer worden opgenomen in de nieuwe route. Zo zal “De Langenberg” ook nu weer beklommen moeten worden, echter nu vanaf een andere zijde. In tegenstelling tot de decembertocht zal “De Langenberg” nu in het begin van de route zijn opgenomen en al na zo’n 6 kilometer opdoemen. Deze berg geldt als hoogste punt in de route en biedt bij helder weer een prachtig vergezicht. Overigens vinden  de 20-km rijders deze Langenberg niet op hun pad.  

Toerclub Zelhem streeft er altijd naar om zorg te dragen voor een relatief goed berijdbare route, zodat de tocht grotendeels zittend in het zadel verreden kan worden en het geen wandelparcours wordt. Toch zal het niet zo zijn dat er geen modderplassen, of stukken rul zand in de route voorkomen. Ook voor enkele korte felle klimmetjes is gezorgd, alsmede voor technische stukken waar gedraaid en gekeerd moet worden en waar stuurvaardigheid en behendigheid vereist zijn. Daar waar mogelijk zullen verharde wegen zoveel mogelijk worden vermeden. Toch zullen er ook enkele stukken in de route zijn opgenomen waar de deelnemers enigszins op adem kunnen komen. De zwaarte van de tocht zal hoe dan ook mede afhankelijk zijn van de weersomstandigheden tijdens de tocht zelf.
 
Inschrijven en starten is mogelijk tussen 09.00 en 10.00 uur vanuit de kantine van sportvereniging Zelos aan de Halseweg te Zelhem. De kosten voor deelname zijn € 3,-- voor leden van de Nederlandse Toerfiets Unie (NTFU) en € 4,-- voor niet leden. Jeugd tot 15 jaar, onder begeleiding van een ouder betaald slechts € 1,--. Onderweg zullen de deelnemers een consumptie ontvangen, terwijl er na afloop gelegenheid is om te douchen, de fiets af te spuiten en onder het genot van een drankje na te kaarten over, of bij te komen van, de veldtoertocht.

Inlichtingen over de veldtoertocht kunnen worden ingewonnen via de website www.toerclubzelhem.nl of bij Evenard Lieverdink, tel. (0314) 641618 of 06-13836959.  

cid:036C9CBE-5B51-475C-8D4D-63E877B73833@local

cid:B0C5D152-AFC7-437C-9E74-5E0BAA6771E8@local

Deze tocht is een van de mooiste van oost Vl en in een bosrijke omgeving. en een vlak parcours met mooie dreven en paden. jaarlijks zijn er +- 2000 deelnemers er is ook een tocht voor de Kids van 15Km begeleid inschrijving kids v.a 13U00 start 13U30

zie voor meer informatie; www.sportcomite-astene.be

Rijders die onder andere meedoen zijn Michael Boogers, Robert Gesink, Aart Vierhouten, Servais Knaven, Erwin Nijboer, Steven Rooks, Rob Harmelink, Tristan Hoffman en Jeroen Blijlevens.

Er zijn tochten van 25km en 45km. Inschrijfgeld is 10,- euro  en is inclusief soep en koffie.
De opbrengst wordt geheel gedoneerd aan de stichting KinderWensMobiel.

Starttijd is tussen 12:00 en 13:00 uur bij ERVE KOTS, Eimersweg 4 in Lievelde.

voor meer info: www.theissentweewielers.nl


 

y

Organiseert hun jaarlijkse

 

HERFSTVELDTOERTOCHT

Zondag 19 oktober 2008

Afstanden 27 – 44 km

Vrij vertrek tussen 8.30 u – 10.30 u

A-TERREIN DESSEL SPORT
Lorzestraat 62,  2480  Dessel

Inschrijving: € 3 (€ 1,5 tot 15 j.)

Aanwezigheid van fotograaf op het parcours (www.fotobatens.nl/sportograaf)

Bosrijke omgeving
Singletracks
Bewaakte fietsstalling
Uitgebreide bevoorrading
Douches en afspuitstand voorzien
Website: www.freewebs.com/mtbdecampina

x

 

HOLTERBERG-HERFSTVELDTOCHT

 

Een heuvelachtige veldtoertocht over 35 of 50 kilometer door de Holterberg over bospaden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers.

 

De start is tussen 9.00 en 10.30 uur vanaf sporthal ’t Mossink aan de Keizersweg in Holten.

Uitgebreide informatie over deze veldtoertocht vindt u op www.wvholten.nl

Nieuwe route veldtoertocht over de Holterberg

Dankzij de medewerking van enkele grote landeigenaren in het Nationaal Park “de Sallandse Heuvelrug”, is het gelukt om een prachtige, geheel nieuwe, route uit te stippelen.
De route verschilt grotendeels van de Beemd en Bergtoer die jaarlijks in de maand januari wordt georganiseerd en gaat over unieke bospaden die normaliter zijn afgesloten voor terreinfietsers. Er moeten flinke hoogteverschillen worden overwonnen en de route voert daarnaast langs prachtige heidevelden.
Onderweg hebben de deelnemers aan de 35 of 50 kilometer lange tocht een gezamenlijke rust waar aan de fietsers drinken en een krentenbol worden verstrekt. Er zal ook een fietsenhersteller aanwezig zijn om eventuele materiaalpech te verhelpen.
Meer informatie is te vinden op de website van de Wielervereniging Holten www.wvholten.nl

John Knoops Zomerveldtoertocht op 31 augustus a.s. Tourclub Mierlo (www.tcmierlo.nl) organiseert op 31 augustus aanstaande weer haar jaarlijkse John Knoops Zomerveldtoertocht. Al jarenlang bezoeken veel mountainbikers dit evenement vanwege de goede sfeer en de mooie routes. Ook dit jaar worden de deelnemers niet teleurgesteld. Er is weer een mooi parcours uitgepijld door de fraaie bosrijke omgeving van Geldrop-Mierlo. De afstanden waarop ingeschreven kan worden zijn 30, 45 en 55 kilometer. De verzorging van de tocht is zoals gewoonlijk uitstekend. De organisatie zorgt voor voldoende parkeergelegenheid, bewaakte fietsenstalling, royale bevoorrading onderweg, mogelijkheid tot afspuiten van de fiets en douche/omkleed gelegenheid. De startplaats is ten opzichte van de vorige edities gewijzigd. Er wordt vertrokken bij Café Zaal “’t Tapperijke” aan de Marktstraat 79 in Mierlo van 8.30 uur tot 10.30 uur. Het inschrijfgeld bedraagt 4 euro, NTFU/KNWU licentiehouders betalen 1 euro minder op vertoon van hun licentie en jeugdige deelnemers tot 16 jaar mogen gratis deelnemen.
 

CAMPINATOCHT

VERNIEUWD PARCOURS MET NIEUWE UNIEKE STUKKEN

Zondag 20 april 2008

Afstanden 25–40- 60 km

Vrij vertrek tussen 8.30 u – 10.30 u

A-TERREIN DESSEL SPORT
Lorzestraat 62,  2480  Dessel

Inschrijving: € 3 (€ 1,5 tot 15 j.)

Aanwezigheid van fotograaf op het parcours
 (www.fotobatens.nl/sportograaf)

Bosrijke omgeving
Singletracks
Bewaakte fietsstalling
Uitgebreide bevoorrading (2 voor langste afstand)
Douches en afspuitstand voorzien

 
Dit is 2e keer dat de toertocht in Appelscha georganiseerd word.
Vorig jaar een groot succes gebleken!
 
Wij willen graag iedereen er op attenderen dat Cube, Merida en Cannondale aanwezig zijn met testbikes deze kunnen de hele dag getest worden!
 
 
 

PERSBERICHT DOK-TOER DEN HELDER  26-1-2008
Kopsuggestie: Laatste Texelse Veldtoertocht seizoen 2007-2008.


Op zondag 3 februari organiseert TAXI 312000 (Texel) de laatste keer deze winter een veldtoertocht op Texel. Deze tocht is de voorlaatste van ‘Veldtoertochten Noord-Holland’. De laatste tocht is een week later op zondag 10 februari in en om Winkel (NH)  

De Texeltocht start op het parkoers van wielervereniging DOK uit Den Helder aan de Guldemondweg/Doggersvaart. Eerste afslag na vliegkamp De Kooy.
Inschrijven kan vanaf 8 uur in het clubgebouw. Deelname kost inclusief bootkaart: € 8,- als men géén TFK of KNWU-licentie kan tonen. Met TFK of licentie betaalt men een euro minder. Kinderen van 8 tot 12 jaar betalen € 5,- maar ze moeten een begeleider bij zich hebben. De fietsers vertrekken gezamenlijk in een groep en onder begeleiding om 09.00 uur naar de veerhaven voor de afvaart van half tien. Op Texel neemt fietsclub ‘Taxi 312000’ de organisatie over. Texelaars kunnen zich bij de boot inschrijven. De tocht is 35 kilometer lang en geheel gepijld. In de route zijn opgenomen de officiële Texelse ATB-route, de duinen en de dennenbossen, een stukje strand (bij goed weer) smalle fietspaadjes en natuurlijk het boerenland. Onderweg is er een versnapering.

 De tocht eindigt bij de veerhaven op Texel. De afvaarten zijn op de hele uren. Terugkeer naar DOK is op eigen gelegenheid. Hier kan men douchen en de fiets afspuiten.  

De laatste veldtoertocht is op zondag 10 februari in en om Winkel. Start van 9.30 uur tot 10 uur bij Nieuwe Voetbalvereniging Bosstraat 94 te Winkel (NH) Afstand 30 km. Info Ben Bel: 0229-543 119.

John Knoops Winterveldtoertocht

Tourclub Mierlo (www.tcmierlo.nl) organiseert 3 februari aanstaande weer haar jaarlijkse John Knoops Winterveldtoertocht. Vele mountainbikers bezoeken dit evenement vanwege zijn goede sfeer en mooie routes. Ook dit jaar worden de deelnemers niet teleurgesteld: er is een volledig nieuw parcours uitgepijld door de fraaie bosrijke omgeving rond de gemeente Geldrop-Mierlo. De afstanden waarop ingeschreven kan worden zijn 30, 45 en 55 kilometer. De verzorging van de tocht is zoals gewoonlijk uitstekend. De organisatie zorgt voor voldoende parkeergelegenheid, een bewaakte fietsenstalling, royale bevoorrading onderweg, mogelijkheid tot afspuiten van de fiets en douche/omkleed gelegenheid. De start is vanaf Dorpspaviljoen “De Weijer”, Heer van Scherpenzeelweg 24 te Mierlo. De starttijd loopt van 9:00u tot 10:00u. Inschrijfgeld bedraagt 4 euro, NTFU/KNWU licentiehouders betalen 1 euro minder op vertoon van hun licentie en jeugdige deelnemers tot 16 jaar mogen gratis deelnemen. Nieuwsgierige bikers kunnen de route alvast virtueel vanuit de lucht verkennen: zie voor meer informatie www.tcmierlo.nl Tourclub Mierlo hoopt op 3 februari weer vele enthousiaste fietsers te mogen verwelkomen.

Meer informatie is te vinden op onze website www.wintermarathon.nl

De Wilgenweard Wintermarathon wordt georganiseerd door Wielerclub Lemelerveld.
www.wcl-lemelerveld.nl

PERSBERICHT

Na het succes van de voorgaande jaren (2005 en 2006)wordt de Winter Marathon in 2008 voor de derde keer georganiseerd. In 2007 kon de marathon niet doorgaan vanwege de stormschade in het gebied. De Wilgenweard uit Nijverdal is ook dit jaar de hoofdsponsor van het evenement.

Deze bijzondere MTB toertocht is een regelrechte uitdaging voor elke mountainbiker. De tocht voert door het schitterende Sallanse rivieren- en heuvellandschap van Regge en Vecht, Lemelerberg en Sallandseheuvelrug.

Een unieke route door een uniek gebied!

 

Natuurlijk zal er onderweg uitstekende verzorging aanwezig zijn, zelfs 3 keer is er een verzorgings- en servicepost voor deze lange tocht. Deze posten worden bezet door de co-sponsors van de wintermarathon: BikeLife - Heino en Stappenbelt - Zwolle.

Overige info:

Datum: zondag 27 Januari 2008
Inschrijftijd en starttijd: 8.30 uur tot 9.30 uur
Afstanden: 100+ kilometer + 55 kilometer.
Start en Finish: Sportpark het Heidepark, Verbindingsweg 2b te Lemelerveld.
Ook is er ruime parkeer-, douche- en kleedgelegenheid.

Inschrijfgeld: 100+ Km EUR 10,00 (NTFU-leden op vertoon ledenpas EUR 9,00)
Inschrijfgeld: 55 Km EUR 5,00 (NTFU-leden op vertoon ledenpas EUR 4,00)

Het is belangrijk dat er op tijd gestart wordt. Na 9.30 uur kan er niet meer ingeschreven en gestart worden. Halverwege zijn er tijdslimieten.

De tocht valt onder de reglementen van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU)

Kom je van ver? dan biedt onze marathonsponsor de Wilgenweard de mogelijkheid om te overnachten in hun sporthotel. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie is te vinden op onze website www.wintermarathon.nl

 

Pettemer veldtoertocht op zaterdag 19 januari.

 

De 12e veldtoertocht van Noord-Hollandse Veldtoertochten, de ‘ALKEMAROUTE’, wordt op zaterdag 19 januari gehouden in het Noord-Hollandse duingebied rond Petten, Abbestee en Callantsoog.

Een veldtoertocht is een georganiseerde fietstocht zonder wedstrijdelement over een traject dat voor het grootste deel onverhard is.

De start van de 35-kilometerlange gepijlde route is tussen 09.30 en 10.00 uur op het terrein van voetbalvereniging Petten aan de Zijperweg te Petten. De finish is op dezelfde locatie waar de deelnemers na binnenkomst kunnen douchen en zich verkleden. Buiten kan de fiets worden schoongespoten. Er is in Petten voldoende parkeergelegenheid.

De route voert door het Pettemerbos, de duinen, en over een stuk strand bij Callantsoog. In Abbestee staat in de bollenschuur van boer Zwaan ‘koek-en-zopie’.
Deelnemen kost  € 3,- met TFK of een KNWU-licentie, zonder betaalt men € 4,-
Kinderen van 8 tot 12 betalen € 1,- Ze moeten begeleid worden door een volwassene.

Een comité van vijf Noord-Hollandse toerfietsclubs - Le Champion, HRTC DOK, Omnisport, Alcmaria Victrix en Taxi 312000 (Texel ) organiseert elke winter een vijftiental veldtoertochten door de hele provincie inclusief Texel.

Bij deelname aan tien tochten heeft men recht op de gratis ATB-Noord-Holland-Trofee. Vraag naar de stempelverzamelkaart aan de start. Deelnemers die in aanmerking komen voor de trofee kunnen deze al in Petten afhalen. De volgende veldtoertocht is op zondag 27 januari in de Schoorlse duinen. Start 9.30-10.00 uur wielerbaan Alkmaar. Info: 072-5404516.

De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door racespecialist Verdoes, makelaar Verheul,
Gereedschap- en apparatuurverhuur HSS, Schoonmaakbedrijf Den Oever, Taylor Elektrotechniek en installatiebedrijf Huitema.

Informatie: Peter Engelen op 0223-630398 / 06-2508 1079. e-mail: peter.engelen@quicknet.nl Zie ook www.hrtcdok.nl

KEMPISCHE VELDTOERTOCHT

TWC DE KEMPEN

ZONDAG 13 JANUARI

Deze toertocht voert je door de prachtige bosrijke en licht heuvelachtige omgeving tussen Dommelen en Bergeijk. Ook dit keer is het roemruchte Euro Circuit in de route opgenomen, wat voor velen een extra uitdaging is. Het is een prima gelegenheid om de extra pondjes van de afgelopen feestdagen er af te fietsen en voor jong en oud een ideale training om te leren sturen en je eigen grenzen te ontdekken.
De tocht neemt niet te veel tijd in beslag zodat je in de middag weer je familiaire verplichtingen kunt nakomen.

Er zal gereden worden onder auspiciën van de NTFU [Nederlandse Toer Fiets Unie]. Dit houdt in dat de tocht aan de NTFU eisen voldoet, zoals veiligheid, vergunning en toestemming van terrein- of wegbeheerders. Dit is van groot belang, om in de toekomst deze tochten te kunnen blijven organiseren.
Naast bescherming van de natuur is het waarborgen van de veiligheid van de deelnemers een belangrijke taak van de organisatie: op gevaarlijke plaatsen, bv. bij drukke wegen zullen mensen van TWC de Kempen helpen bij het oversteken en is er EHBO materiaal aanwezig. Ook zullen de ambulancediensten op de hoogte gebracht zijn.

Afstanden:
25 km – 40 km
Zoals gebruikelijk heeft TWC de Kempen ervoor gezorgd dat de tocht volledig is uitgepijld en dat er onderweg gratis versnaperingen zijn zoals soep, thee en peperkoek.. Bij het clubhuis kan men gratis parkeren en fietsen schoonspuiten en is er de mogelijkheid om te douchen. Voor de veiligheid is er EHBO aanwezig.
De start is tussen 9.00 en 10.00 uur bij clubgebouw “het Verzetje”aan de Mgr. Smetsstraat te Valkenswaard (Dommelen).Het inschrijfgeld te voldoen bij inschrijving is voor de jeugd €1,- voor NTFU leden €2,- en voor niet NTFU leden €3,-.

Voor meer informatie kun je terecht bij:        

Harald v/d Akker 040-2049382 of
Roel Vreeken 040-2045991

 

Negende ‘Noord-Hollands Langste’
Veldtoertocht over 60 kilometer!

 
Op zondag 6 januari 2007 organiseren Alcmaria Victrix, Omnisport en HRTC DOK de traditionele ATB-Veldtoertocht

‘Noord-Hollands Langste’

‘Een veldtoertocht is een recreatieve fietstocht - géén wedstrijd - over een traject dat voor het grootste deel onverhard is’.

Deze monstertocht is de langste van de vijftien veldtoertochten die deze winter in Noord-Holland boven het IJ gehouden worden: 60 kilometer. ‘Noord-Hollands Langste’ begon als Millenniumtocht in 2000 en wordt nu voor de negende keer gehouden. De opbrengst van dit sportieve evenement gaat in zijn geheel naar de CliniClowns, een stichting die het verblijf van ernstig zieke of chronisch zieke kinderen in het ziekenhuis veraangenaamt. Bij start en finish staan tevens collectebussen.  

De start is tussen 09.30 en 10.00 uur aan de Alkmaarse wielerbaan aan de Terborchlaan, de finish enkele uren later op het Dokcomplex aan de Doggersvaart te Den Helder. De geheel gepijlde tocht voert door het duingebied van Bergen en Schoorl en gaat over het strand naar Petten. Bij start en finish is voldoende kleed- en douchegelegenheid en op DOK is er mogelijkheid de fiets schoon te spuiten. Vervoer terug naar de wielerbaan in Alkmaar is op eigen gelegenheid.
 
Meedoen kost  € 3,- indien men beschikt over een TFK of KNWU-licentie, zonder betaalt men € 4,- De jeugd tussen 8 en 12 jaar is slechts € 1,- kwijt. Ze moet echter wel begeleid worden door een volwassene.

Noord-Hollands Langste is een prachtige veldtoertocht met een afwisselend parkoers. Souplesse en behendigheid gewenst! De drie toerclubs, onderdeel van ‘Noord-Hollandse Veldtoertochten’, werken bij deze tocht intensief samen. Zo hebben ze alledrie een stuk van de route bedacht en ook gepijld. Ongeveer halverwege: ‘koek-en-zopie’.

De tocht is de elfde in een cyclus van vijftien die deze winter wordt georganiseerd door ‘Veldtoertochten Noord-Holland’, een samenwerkingsverband van de toerclubs Le Champion, Alcmaria Victrix, Omnisport HRTC DOK en Taxi 312000 (Texel) 

Informatie: F. van Riemsdijk. Telnr. 072-540 4516 en Peter Engelen, telnr. 0223-630398 of 06-2508 1079
(e-mail: peter.engelen@quicknet.nl).

 

PERSBERICHT HRTC DOK DEN HELDER

Kopsuggestie: Jaarlijkse veldtoertocht ‘Napoleon’ in Den Helder.

 

De enige, echte en traditionele ‘Helderse Napoleon Veldtoertocht’ vindt dit jaar plaats op zondag 23 december.

‘Een veldtoertocht is een recreatieve fietstocht over een traject dat voor het grootste deel onverhard is. Routes voeren door bos en duin, over het strand, door parken en weilanden’.

De gemeente Den Helder heeft alle noodzakelijke vergunningen afgegeven.
(De gemeente heeft ons nadrukkelijk verzocht deze regel (over vergunningen) op te nemen in dit persbericht)

De start van de Napoleonroute is op het terrein van DOK aan de Doggersvaart in De Schooten. Vanuit het zuiden is dat de eerste afslag na marinevliegkamp De Kooy.
Starttijd van 09.30 en 10.00 uur. Inschrijven vanaf 08.00 uur. Deelname met een TFK of KNWU-licentie kost € 3,- zonder € 4,- Kinderen van 8 tot 12 jaar moeten worden begeleid door een volwassene en betalen slechts € 1,-

Er zijn twee gepijlde routes: 30 en 45 kilometer. Na de start gaat het naar marinevliegkamp De Kooy, door de parken Rehorst en Quelderduyn in De Schooten en over de Napoleonforten Dirksz Admiraal en Erfprins (= militair terrein) De 30-kilometerroute keert na Donkere Duinen en Mariëndal over de Doggersvaart terug naar DOK, de 45-ers vervolgen de rit en gaan (onder andere) via een stuk strand naar keerpunt Groote Keeten. Op de terugreis doet men Julianadorp aan.
Er is op en nabij DOK ruime parkeergelegenheid. In de kleedkamers van het clubhuis kan men zich verkleden en douchen. Het dragen van een fietshelm wordt aangeraden. Na afloop wordt, indien nodig, de fiets schoon gespoten.

Deze winter organiseert ‘Veldtoertochten Noord-Holland,’ een samenwerkingsverband van de toerfietsclubs Alcmaria Victrix, HRTC DOK,  Le Champion, Omnipsort en Taxi 312000 (Texel) door de hele provincie vijftien veldtoertochten. ‘Napoleon’ is de tiende in de reeks. Doet men aan minimaal tien tochten mee dan komt men in aanmerking voor de gratis ‘ATB Noord-Holland Trofee 2007/2008’. Vraag bij de start naar een stempelverzamelkaart.   

De ‘Napoleontocht’ wordt mede mogelijk gemaakt door: Jan Verdoes (fietsen) Verheul (Makelaardij & Hypotheken) Taylor (Elektrotechniek) HSS (verhuur van apparaten en gereedschap) Schoonmaakbedrijf ‘Den Oever.’

Informatie:

Peter Engelen. Telnr. 06-2508 1079. e-mail: peter.engelen@quicknet.nl en Loek Tigchelaar op 0223-534275 e-mail  lh.tigchelaar@quicknet.nl

Een bericht van : Anne de Poel DOK TOER PR.Tel. 0223-642811 e-mail: aw.de.poel@quicknet.nl

 

 Veldtoertocht op Texel.
 
Op zondag 18  november organiseren de Texelse toerfietsclub TAXI 312000 en het Helderse HRTC DOK de 2e veldtoertocht op

Texel.

De eerste tocht was op zaterdag 22 september.

Een veldtoertocht is een recreatieve fietstocht (géén wedstrijd) waarvan het parkoers voor het grootste deel onverhard is.

De start is om 09.00 uur bij DOK aan de Guldemondweg in Den Helder. Deelnemers fietsen in een groep onder begeleiding van DOK naar de boot van 9.30 uur. Texelaars kunnen op het eiland bij de boot starten. De gepijlde route, waarin opgenomen de officiële Texelse ATB-route van Staatsbosbeheer, is 30 kilometer lang. Verder zit er een stukje strand in de route en vanzelfsprekend fietst men door het Texelse Bos, door weilanden en de duinen.

 
Deelname kost € 8,- inclusief bootkaart, met een TFK of een KNWU-licentie betaalt men
€ 7,- en kinderen tussen 8 en 12 jaar betalen € 5,- Ze moeten wel begeleid worden door een volwassene. Halverwege de route is er ‘koek en zopie’. Vanwege de veiligheid wordt een valhelm aanbevolen. Er is op DOK voldoende parkeer-, kleed- en douchegelegenheid en na afloop is er gelegenheid om de fiets schoon te (laten) spuiten.

De veldtoertocht op Texel is de 6e in een serie van 15 van de ‘Veldtoertochten Noord-Holland’, een samenwerkingsverband van vijf toerfietsclubs in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal (Alcmaria Victrix, Le Champion, Omnisport, HRTC DOK en Taxi 312000)  

Wie aan minstens tien veldtoertochten van ‘Veldtoertochten Noord-Holland’ meedoet heeft, zonder extra kosten, recht op de ‘ATB Noord-Holland Trofee’. Vraag bij het inschrijven naar de stempelverzamelkaart.  
 
De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Verheul Hypotheken & Makelaardij, Rijwielhandel Verdoes in Den Helder, Schoonmaakbedrijf ‘Den Oever’, HSS Verhuur van apparatuur en Taylor Elektrotechniek. .

Informatie Texel: Jan Zijm. telnr. 0222-314205. DOK: Peter Engelen op
06-2508 1079, e-mail: peter.engelen@quicknet.nl. en Loek Tigchelaar, telnr.0223-534275, e-mail lh.tigchelaar@quicknet.nl. Zie ook www.hrtcdok.nl

Telefoonnummer Dokkantine: 0223-637576.
 
Een bericht van : Anne de Poel DOK TOER PR.Tel. 0223-642811 e-mail: aw.de.poel@quicknet.nl 

 

‘Robbenoord-Classic’: MTB-Veldtoertocht door fraaie Wieringerbossen.

Mountainbike als hoofdprijs in gratis verloting!
 
Op zondag 28 oktober organiseert DOK-Toer, de toerfietsafdeling van wielervereniging HRTC DOK uit Den Helder, haar eerste MTB-veldtoertocht in het noorden van de provincie Noord-Holland. Start en finish zijn in Den Oever.

Een MTB-Veldtoertocht is een recreatieve fietstocht zonder wedstrijdelement over een parkoers dat voor het grootste deel onverhard is.

De start is in de kantine van sporthal Den Oever aan de Robbenoordstraat 13 tussen 9.30 en 10.00 uur. (Tel. 0227-511635) en deelnemers kunnen kiezen uit drie volledig gepijlde routes: 10, 25 en 35 kilometer. De tienkilometerroute is speciaal bedoeld voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. De kinderen, die slechts 1 euro betalen, vertrekken apart en later dan de volwassenen en leggen hun traject onder begeleiding van DOK af. Deelnamekosten op de overige twee routes zijn € 3.- voor mensen met een TFK of een KNWU-licentie, anderen betalen € 4,- Een valhelm wordt aanbevolen. Er is in Den Oever voldoende kleed-, douche- en parkeergelegenheid. Na afloop is er een gratis verloting met een door de firma Verdoes beschikbaargestelde fonkelnieuwe mountainbike als hoofdprijs. Verder zijn er kleinere prijzen.

De routes lopen over de IJsselmeerdijk en door het Dijkgatsbos. Halverwege is er ‘koek en zopie’. De finish is ook bij de sporthal. Na afloop kan daar de fiets worden schoongespoten.

Vijf samenwerkende Noord-Hollandse toerfietsclubs - Alcmaria Victrix, DOK, Le Champion, Omnisport en Toerclub Texel -  organiseren ’s winters elk weekend een MTB-veldtoertocht ergens in de provincie inclusief Texel. Wie aan minimaal tien tochten meedoet heeft, zonder extra kosten, recht op de fraaie Noord-Holland ATB-trofee. Vraag bij de start naar een stempelverzamelkaart. De coördinatie van de Noord-Hollandse Veldtoertochten is in handen van Dokbestuurslid Peter Engelen.

De tocht wordt mede mogelijk gemaakt door Kroone-Liefting, Jan Verdoes, Schoonmaakbedrijf ‘Den Oever’, Taylor, Verheul en HSS. .
 
Informatie: Peter Engelen. Tel. 06-2508 1079 e-mail: peter.engelen@quicknet.nl

 

Politie Sport Vereniging Apeldoorn

Op woensdag 24 oktober, tijdens de herfstvakantie in oostelijk nederland, organiseert de Politie Sport Vereniging Apeldoorn, weer haar inmiddels befaamde mountainbike toertocht. Geheel volgens traditie gaat de tocht ook dit keer weer door prachtige bossen- en velden rond het Veluwse dorp Loenen. Er zitten weer enkele pittige beklimmingen en veel single track in het parcours van 40 km. De deelnemers, prof- of amateur, kunnen de bepijlde route geheel in hun eigen tempo rijden. Halverwege de tocht is een pauzeplaats waar de deelnemers een opkikkertje wordt aangeboden. De deelname staat open voor iedereen en de start is vanaf 9.30 uur. Start- en finish zijn bij de voetbalvereniging Loenermark aan de Molenallee in Loenen. Omkleed- en douche mogelijkheid is daar aanwezig. De deelname kost 4,00 Euro en inschrijven kan in het clubhuis ter plaatse, voorafgaand aan de tocht. Na afloop van de tocht kunt u de herfstmodder bij de finish van uw fiets spuiten en in het clubhuis kunt u terecht voor een natje en een droogje. Voor eventueel meer inlichtingen over de tocht kunt u contact opnemen met Eddie van Essen, wijkagent in Apeldoorn,tel. 0900-8844

 

START MET FIETS-FIT VANAF 8 SEPTEMBER BIJ HRTC DOK aan de Guldemondweg Den Helder.

Start met Fiets-Fit is een landelijke actie die op 8 september begint bij HRTC DOK aan de Guldemondweg. Start met Fiets-Fit biedt u de mogelijkheid zes weken lang kennis te maken met mountainbiken.

Tijdens de cursus Start met Fiets-Fit werkt u samen met andere (weer) beginnende sporters zes zaterdagochtenden aan uw conditie, MTB-vaardigheden en -behendigheid. De cursus wordt gezamenlijk afgesloten met het rijden van een NTFU-mountainbiketocht.
Om aan Start met Fiets-Fit mee te kunnen doen hoeft u geen goede conditie te hebben of een goede mountainbiker te zijn. Start met Fiets-Fit biedt u juist de mogelijkheid om op een gezellige, ontspannen manier en onder goede begeleiding uw conditie te verbeteren en uw mountainbikevaardigheden eigen te maken.

Landelijk wordt op 8 september op bijna 60 plekken gestart met Start met Fiets-Fit. In Den Helder op het Dokcomplex aan de Guldemondweg om 9.30 uur.
Voor maar € 30,-  krijgt u zes weken training onder leiding van gediplomeerde DOK-instructeurs, neemt u gratis deel aan de afsluitende mountainbiketocht georganiseerd door een fietsvereniging van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU), ontvangt u het jaaroverzicht van alle toertochten in Nederland: het ToerfietsEvenementenProgramma, drie keer het fietsblad Fietssport Magazine, bent u van 1 september 2007 t/m 1 maart 2008 lid van de NTFU en is uw fiets verzekerd tegen schade bij een ongeval of valpartij.

De prachtige, vijftig kilometerlange route op Texel door duin, bos, langs heide en over het strand - halverwege koek en zopie -is al jaren een van de meest afwisselende tochten van Nederland. Soms slaat striemende regen in je gezicht, blaast een zuidwesterstorm je bijna van je fiets, dan weer zitten we in korte mouwen en dito broek op de mountainbike te zweten bij een temperatuur van bóven de twintig. Natuurlijk zijn prachtige onverharde fiets(schapen)paadjes in het traject opgenomen. Wie Texel zegt, zegt schapen en soms moet je onverwacht uitwijken voor de wollige beesten. Voorzichtigheid is hier op zijn plaats.

Zin om mee te doen? Meld u dan aan op www.startmetfiets-fit.nl. Heeft u geen mountainbike? Fietsvakhandel Verdoes aan de Cornelis Ditostraat in Oud-Den Helder adviseert u geheel vrijblijvend bij de aanschaf van een mountainbike. Voor het (eventueel) huren van een mountainbike en de aanschaf van een “Start met Fiets-Fit” wielershirt á €10,= kunt u contact opnemen met Gerard Krusemeijer (telef: 06 14687908 of gerard_krusemeijer@hotmail.com).

‘Start met Fiets-Fit’ is onderdeel van de publieksactie ‘Start met’ en wordt georganiseerd door de Nederlandse Toer Fiets Unie (www.ntfu.nl). ‘Start met’ wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en gecoördineerd door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen.

Informatie bij de voorzitter van DOK TOER: Gerard Krusemeijer op telefoonnummer: 06 1468 7908. Zie ook de website van HRTC DOK (www.hrtcdok.nl) onder Toer (Start met Fiets Fit)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us | Site Map | Privacy Policy | Admin | Contact | 2006-2008 Veldtoertochten.nl